Nieuws

Op zondag 12 juni 2022 hopen we weer een fietstocht voor onze donateurs en niet-leden te organiseren.

De fietstocht is ca. 35 km lang, Men kan starten bij landhotel 't Elshuys te Albergen aan de Gravendijk 6, vanaf 11:00 uur tot 14:00 uur.

De fietstocht loopt door de mooie omgeving van Albergen en Harbrinkhoek naar Geesteren en via de Veldhoek langs Manderveen. Na de koffiepauze gaat het verder naar Vasse en via de Beekzijde terug naar Albergen.

Oale Maarke nummer 34 is nu uit!

Hier volgt een klein overzicht van de inhoud:

• De Schuttesteen
  • Plan Arends
  • Hofhuis schoenmakerij
  • Kasboek van Hofland Dieks
  • en nog veel meer.......

Oale Maarke nummer 34 wordt deze weken verspreid onder onze donateurs.

Oale Maarke nummer 33 is uit!

Hier volgt een klein overzicht van de inhoud:

• Melkfabriek van Albergen
  • Verdwenen winkel van Kemerink
  • Grensstenen Tubbergen - Almelo
  • Aanslag op de Beunesluis

Oale Maarke nummer 33 wordt nu verspreid onder onze donateurs.

I.v.m. corona wordt de donateursavond voor november 2021 verplaatst naar februari 2022.

Sinds kort hebben wij nieuwe leden welkom mogen heten.
Door het vertrek van Gerard ter Haar in zijn functie als penningmeester heeft Gerrit Droste aangeboden zijn taak over te nemen.

Ook Paul Oude Moleman en Wil Veenstra hebben aangeboden heemkunde Albergen/Harbrinkhoek te helpen.
Wij zijn hier erg blij mee en wensen Gerrit, Paul en Wil heel veel plezier toe bij onze club.

Want vele handen maken licht werk! En er ligt zoveel werk!!!
Er zijn nog meer mensen welkom!!!

Begin 2021 ontvingen een e-mail van Johan Brouwers, H. Pancratiusparochie. De inhoud viel viel ons koud op het dak: we werden gesommeerd voor 1 juli 2021 onze archiefruimte in de kerk te verlaten. Waar heen met meer dan 20m2 opslag aan archiefmateriaal?????

We zitten nu in een coronatijdperk! We zijn met een erg beperkt aantal mensen!! Hoe nu verder??????